Kuharica otkrila jednostavan trik: Zbog ovoga više nećete morati guliti bijeli luk
Slavna kuharica podijelila je jednostavan trik za guljenje bijelog luka - i ne morate provoditi vrijeme guleći ga.
Kuharica Khristianne Uy poznata je po kuhanju za poznate ličnosti poput starleta Kardashian i Jenner, kao i Charlize Theron, Salmu Hayek i Justina Biebera.
Uzela je teglu i nazvala je "najboljim prijateljem bijelog luka". Počela je tako što je njome udarila cijelu glavicu bijelog luka, a kora se ogulila u roku od nekoliko sekundi. Zatim je stavila češnjeve bijelog luka u teglu, zatvorila poklopac i počela tresti teglu. Nakon nekoliko sekundi, kuhar je pokazao koliko je trik jednostavan.
Prognoza meteorologa iz Hrvatske: "U subotu snijeg, a tek ćete se iznenaditi šta stiže u nedjelju"
Kada režnjevi bijelog luka izađu iz tegle, potpuno su oguljeni i ne ostavljaju kožicu na sebi. I vaše ruke ne smrde na bijeli luk. Ali ako slučajno imate ruke koje mirišu na bijeli luk, slavna kuharica influenserica Kardashian-Jenner također je u drugom videu otkrila da sve što trebate učiniti je prerezati limun na pola i utrljati ga na prste.
Ako nemate limun pri ruci ili imate posjekotinu koju ne biste željeli da vam pecka limunov sok, možete uzeti "srebrnu kašiku", protrljati ruke o zakrivljeni dio kašike, a zatim "oprati" ruke.
Lažna baklava bez kora: Aromatična verzija tradicionalnog kolača
U komentarima njenog trika za guljenje bijelog luka, jedna osoba je istakla da bijeli luk može imati gorak okus - i da postoji jednostavan način da se to zaobiđe. U komentarima je jedna osoba odgovorila: "Uklonite zelenu stabljiku kako biste izbjegli gorak okus. To sam naučila od drugog kuhara."
Čini se da je kuharica K suglasna sa njom, odgovarajući s nekoliko emotikona koji "plješću".
I još jedan savjet o bijelom luku, sačuvajte koru - jer je možete pretvoriti u bijeli luk u prahu.
Sve što trebate učiniti je oprati ih i staviti na lim za pečenje. Zatim ih možete staviti u pećnicu dok ne postanu lijepo hrskavi. Nakon toga, jednostavno ih ručno ili u blenderu sameljite u fini prah - i to je to - toliko je jednostavno.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.