Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte jedan ekstra sastojak

1
Radiosarajevo.ba
Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte jedan ekstra sastojak

Doručak je najvažniji obrok u danu.

Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan.

Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kad se napravi kajgana, piše Mirror.

Lijepe vijesti iz GRAS-a: Tramvaj od Ilidže do Baščaršije ponovo u funkciji

No, većina ljudi radi jednu pogrešku kod spravljanja kajgane – dodaje mlijeko.

Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzz Feeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postižu kremastu teksturu, ali zapravo postižu suprotno.

Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenima i gumenima.

Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu.

Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac.

Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja.

Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj temperaturi, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom i ukusnom kajganom, spravljenom u samo nekoliko minuta.

Probali smo - sjajna je! Prijatno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak