Kremast, brzo gotov i bez pečenja: Recept za lažni tiramisu koji će osvojiti ljubitelje slastica

0
Radiosarajevo.ba
Kremast, brzo gotov i bez pečenja: Recept za lažni tiramisu koji će osvojiti ljubitelje slastica

Ljubitelji slastica od limuna, ovo je kolač koji želite napraviti već danas jer osim što sadrži omiljeni agrum, sadrži i ultimativni orašasti plod koji prodaje baš sve - pistaciju.

Dakle, ova kombinacija toliko je dobra, a toliko jednostavna da bi vam vrlo lako mogla postati slastica sezone. Baš zato potrudite se pronaći netretirani limun kako biste mogli iskoristiti i njegovu koricu, a u sirup u koji ćete umakati piškote uvijek možete staviti i alkohol po želji, primjerice limoncello. 

Za pripremu vam ne trebaju baš nikakve posebne vještine niti znanja, samo biste trebali koji sat ostati dovoljno strpljivi, ostaviti sve zajedno u frižideru pa tek onda kašikom navalite na ovu, vrlo dobru slasticu ravno iz posude, piše Dobra hrana

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

Lažni tiramisu sa limunom i pistacijom 

Trebat će vam:

  • 150 ml limunova soka
  • 100 g šećera
  • korica jednog limuna
  • 200 g mascarponea
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 3 kašike kreme od pistacije
  • 100 g nasjeckane pistacije
  • 2-3 kašike marmelade od limuna
  • oko 300 g piškota

Priprema: 

U manju posudu stavite limunov sok, koricu i šećer pa kuhajte 15-ak minuta dok ne dobijete sirup. Pustite da se kratko ohladi.

Oduševit ćete se: Recept za najbrže Rafaelo kuglice bez šećera

Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje u gušću kremu, dodajte mascarpone, kašiku vanilije, kremu od pistacije i 2 kašike šećera u prahu. Sve dobro pomiješajte. Ako vam tragovi kreme od pistacije ostanu vidljivi na mjestima, ne brinite i pustite da tako i ostane. Ubacite i pola nasjeckanih pistacija.

Piškote umačite u sirup od limuna, slažite na dno posude pa premažite sve kremom i po kremi rasporedite marmeladu od limuna.

Dodajte još jedan sloj piškota, zatim kremu, pospite ostatkom nasjeckanih pistacija i ostavite nekoliko sati da se ohladi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak