Kraljica novogodišnje trpeze: Donosimo vam recept za najbolju rusku salatu
Ruska salata je jedno od omiljenijih jela na našim stolovima, savršen izbor za svaki obrok, a posebno za praznična druženja.
S bogatom kombinacijom povrća, majoneze i raznih dodataka, ovaj jednostavan, ali ukusni recept nikada ne izlazi iz mode.
Bilo da je pripremate za porodični ručak, svečanu večeru ili kao prilog na prazničnoj trpezi, ruska salata je uvijek dobar izbor. U nastavku donosimo recept koji će vas oduševiti, a uz koji ćete uživati u punom okusu ovog klasičnog jela.
Vozači se mole za strpljenje: Zabilježene gužve na graničnim prijelazima u BiH
Sastojci:
- 3 krompira
- 3 mrkve
- 3 kuhana jajeta
- 300 gr graška
- 6-7 komada kiselih krastavaca
- 300 gr pileće salame
- 300 gr majoneze
- 200 gr pavlake
- so
Priprema:
Krompir i mrkvu dobro oprati, pa staviti u lonac s vodom, posoliti pa kuhati sat vremena. Procijediti vodu i ostaviti da se ohladi.
Odvojeno skuhati grašak, te cijela jaja (otprilike 10ak minuta), pa ostaviti da se i to hladi.
Krompir, mrkvu i jaja izrezati na sitne kockice, veličine po želji, dodati grašak, krastavce i salamu također izrezane na kockice, dodati majonezu i pavlaku i sve zajedno dobro izmiješati.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.