Ko im može odoljeti? Napravite princes krofne s pudingom
Radiosarajevo.ba
Princes krafne su predivni maleni kolačići od kuhanog tijesta punjeni kremom, a ovog puta donosimo vam recept s pudingom od vanilije.
Recept za princes krafne s pudingom
Sastojci:
Tržni centar u ovom dijelu BiH radit će i "neradnu nedjelju": Radnici se javnosti obratili pismom
- 300 ml vode
- 100 ml ulja
- 140 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 jaja
- 2 pudinga od slatkog vrhnja (može i od vanilije)
- 1 vrećica šlaga
- 1 margarin
Priprema:
- Zakuhajte vodu i ulje, dok provrije dodajte brašno i prašak za pecivo, brzo promiješajte i odmah maknite s vatre.
- Dodajte jedno po jedno jaje, pazeći da se svako dobro sjedini s tijestom prije dodavanja sljedećeg.
- Vrećicom za tijesto ili kašikom vadite tijesto i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni dok lijepo narastu i dobiju lijepu zlatnu boju.
Kako skuhati savršenu palentu? Pred sami kraj kuhanja ubacite ovu namirnicu za još bolji okus!
- Za kremu skuhajte dva pudinga i dodajte margarin sobne temperature. Tucite dok se dobro ne sjedini, a zatim dodajte šlag.
- Puslice prepolovite i punite kremom, poklopite i pospite šećerom u prahu.
Ako želite da ostanu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon punjenja i dodavanja šećera. Za hrskave ih nemojte pokrivati folijom, piše Skuhaj.hr.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)