Kako napraviti savršenu kajganu: Ovaj jedan trik mijenja sve
Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kad se napravi kajgana.
No, većina ljudi radi jednu pogrešku kod pravljena kajgane – dodaje mlijeko.
Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzz Feeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postižu kremastu teksturu, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenima i gumenima.
Scene kao iz horor filmova: Sarajevo se guši u smogu, zrak označen kao opasan
Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu.
Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac. Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj temperaturi, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom i ukusnom kajganom, spravljenom u samo nekoliko minuta.
Probali smo - sjajna je! Prijatno.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.