Jeste li probali "lažni" pomfrit, evo od čega se pravi?

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li probali "lažni" pomfrit, evo od čega se pravi?

Ostatak kuhane palente od dan ranije iskoristite na neuobičajen, ali ukusan način.

Iako palenta pripremljena na klasičan način može biti itekako ukusna te savršen dodatak najrazličitijim jelima, pripremljena na ovaj način, vjerujte, bit će posve drugačija, ali neodoljivo ukusna poslastica.

Pržena palenta odličan je prilog mesnim jelima, raznim povrtnim varivima, a može biti i samostalno predjelo uz neki umak. 

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Napravite "lažni" pomfrit od palente i začinskog bilja

Sastojci:

  • 8 kriški hladne palente
  • 1 kašičica suhog ruzmarina
  • 1 kašičica nasjeckanog bijelog luka
  • sol i biber po ukusu
  • puter za prženje

Postupak:

  • U tavi ugrijte dovoljnu količinu putera za prženje.
  • Dodajte ruzmarin kako bi se masnoća aromatizirala.
  • Pržite na masnoći kriške palente i pržite pet minuta sa svake strane.
  • Prženu palentu izvadite na papirnate ubruse kako bi se upio višak masnoće. Posolite i pobiberite, piše MissGastro.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak