Jednostavan recept za preukusni kuhani kukuruz: Dobit ćete nikad sočniju teksturu
Ako tražite nove ideje za pripremu kukuruza, imamo fantastičan i kreativan trik za kuhanje kukuruza u 'kupki' od maslaca i mlijeka. Dobit ćete nikad sočniju teksturu.
Rezultat kuhanja kukuruza u posebnoj 'kupki' koju je lako napraviti sigurno će vas oduševiti. Naime, savršeno slatki okus kukuruza slaže se s raznim vrstama hrane.
Kako pišu 24 sata, za pripremu ovog jela potrebno vam je manje od 15 minuta, a ako vam se svidi rezultat, pokušajte pripremiti i drugo povrće na ovaj način.
Kupci u BiH izgubili milione: Prevareni, ostali bez stana i novca
Sastojci:
4 šoljice vode
6 klipova kukuruza
1 šoljica mlijeka
100 grama maslaca
1 kašika soli
Priprema:
U veliku posudu ulijte vodu i sačekajte da proključa. Dodajte šoljicu mlijeka, maslac i sol. Kad se maslac rastopi, dodajte kukuruz i smanjite vatru. Kuhajte oko osam minuta. Potom izvadite kukuruz i servirajte.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.