Jednostavan recept za ledene kocke: Brzo i lako do savršenog deserta

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavan recept za ledene kocke: Brzo i lako do savršenog deserta

Ledene kocke su savršen kolač za sve ljubitelje sočnih, kremastih deserata. Ovaj raskošni kolač s bogatim filom i glazurom pruža pravo zadovoljstvo u svakom zalogaju.

Kombinacija meke kore, sočnog sirupa, kremastog fila i čokoladne glazure čini ga neodoljivim izborom za svaki događaj, bilo da je riječ o obiteljskom okupljanju, rođendanu ili jednostavno kao uživanje uz kafu.

Sastojci su jednostavni, a priprema neće oduzeti puno vremena, što ovaj recept čini idealnim za sve one koji žele impresionirati svoje goste ukusnim, ali jednostavnim desertom.

Isak poručio Vučiću: "Lažeš o genocidu u Srebrenici, a ponajviše lažeš srpski narod. Ti živiš laž"

Uživajte u savršenim ledenim kockama.

Sastojci

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika kakaoa

Za sirup:

  • 350 g šećera
  • 300 ml vode

Za fil:

  • 1 l mlijeka
  • 17 kašika brašna
  • 17 kašika šećera
  • 3 kesice vanilinog šećera
  • 300 g margarina
  • 1 flašica limunovog ekstrakta

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • malo ulja
  • malo mlijeka

Priprema

Za ovaj kolač prvo napravite patišpanju od navedenih sastojaka i sipajte u podmazan duguljasti pleh. Pecite oko deset minuta. Za sirup stavite šećer i vodu da provri, ukuhajte i potom prelijte preko hladne patišpanje.

Napravite fil tako što ćete od litre mlijeka odvojite malo i razmutiti brašno. Ostatak mlijeka pomiješajte sa šećerom i stavite da provri. Umiješajte brašno i skuhajte krem, pa staviti 3 vanilina šećera i ostaviti da se ohladi.

Posebno umutite margarin sa limunovim ekstraktom i pomiješajte sa hladnim kremom. Dobro umutite i premažite patišpanju. Za glazuru otopite čokoladu, malo mlijeka i malo ulja i premažite preko fila. Ohladite i isijecite na kocke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak