Jednostavan i jeftin čokoladni keks kolač idealan za svaki dan: Napravite ga za 10 minuta

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavan i jeftin čokoladni keks kolač idealan za svaki dan: Napravite ga za 10 minuta

Da biste uživali u ukusnom desertu ne morate da provedete pola dana pored šporeta, dovoljno je da odvojite samo 10 minuta.

Brzi kolači postali su omiljeni kod domaćica koje su zaposlene i imaju mnogo obaveza. Ipak, svi vole da se poslije ukusnog ručka malo i zaslade, a kako biste im udovoljili nije vam potrebno da kuhate teške filove, pečete kore i isprljate mnogo sudova.

U ukusu ovog savšenog brzinskog kolača možete uživati uz minimum truda i vremena. Sprema se za svega desetak minuta, a na sve to ni sastojci koji u njega idu nisu pretjerano skupi.

Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90

Ipak, najbolje je da probate prije nego što prosudite, a onda će vam on postati kec iz rukava u svakoj prilici.

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • malo soli
  • 50 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 20 g brašna
  • 20 g gustina
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 300 g čokoladnog keksa
  • 180 g mliječne čokolade
  • 100 g pavlake za kuhanje
  • 90g mljevenog neslanog kikirikija

Ovakvu tortu još niste probali: Pravi se sa grčkim jogurtom i samo tri sastojka

Priprema:

U šerpu stavite jaje, so, šećer, vanilin šećer, brašno i gustin pa sve dobro izmješajte tako da se dobije glatka smjesa. Zatim dodajte mlijeko i stavite na šporet. Temperatura neka bude umjerena i miješajte sve vrijeme da vam ne zagori. Kad se dobije lijepa gusta smjesa, dodajte maslac i miješajte dok se ne istopi. Odložite sa strane, piše Glossy

Uzmite keks i poredajte u dublju posudu, pa odozgo stavite fil, pa ponovo keks, pa ponovo fil. Fil lijepo razmažite da keks bude lijepo prekriven. Poredajte i treći red keksa i fil preko

Zagrijte pavlaku za kuhanje ali ne da provri, samo da bude vruća, pa u nju stavite čokoladu i miješajte dok se ne istopi. Zatim dodajte neslani kikiriki koji ste malo usitnili. Izmješajte i sipajte preko bijelog fila. Ostavite da se nekoliko sati stegne u frižideru i služite.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak