Izbjegnite nered tokom kuhanja: Stavite ovaj predmet na šerpu da vam voda ne iskipi

0
Radiosarajevo.ba
Izbjegnite nered tokom kuhanja: Stavite ovaj predmet na šerpu da vam voda ne iskipi

Kuhanje može biti zadovoljstvo, ali čišćenje ploče za kuhanje nakon svakog obroka može biti prilično naporan posao. Međutim, postoji jednostavan trik koji vam može uštedjeti vrijeme i trud.

Kada kuhate, stavite drvenu kuhaču preko ruba posude u kojoj voda ključa. Ova jednostavna tehnika pomaže spriječiti da voda iskipi i prelije se preko ruba posude. Tako sprečava stvaranje nereda i olakšava čišćenje.

Drvena kuhača djeluje kao toplinski vodič koji razbija površinu vode i snižava njeno vrelište. Kako se voda počinje zagrijavati i približava ključanju, mjehurići će se početi stvarati oko drvene kuhače umjesto da se dižu izravno iznad površine. Time se smanjuje rizik od prelijevanja vode i stvaranja nereda na štednjaku, piše D&D.

Banda maloljetnika pred sudom: Vođa im državljanin iz BiH

Ovaj jednostavan trik može vam uštedjeti vrijeme i trud koje biste inače potrošili na čišćenje štednjaka i/ili ploče za kuhanje. Probajte sljedeći put kad budete kuhali i uživajte u manje stresnom kulinarskom iskustvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak