Idealno za ručak: Recept za piletinu punjenu špinatom i sirom

0
Radiosarajevo.ba
Idealno za ručak: Recept za piletinu punjenu špinatom i sirom

Novi vikend je pred nama.

Punjena pileći fileti sa sirom i špinatom idealno je za ručak. 

Sastojci:

Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90

4 pileća filea 

4 kašike sitnog sira ili tvrđeg krem sira

8 listova pileće šunke, po 2 na jedan komad mesa

nekoliko svježih šampinjona, otprilike po 2 krupnija na jedan komad mesa

200 gr špinata

suhi začin, so i biber

Priprema:

Svaki file presjeći na pola ali ne do kraja pa posolite i pobiberite. Čekićem za meso malo “istucite” deblje dijelove, ali ne previše da se ne bi raspalo.

Špinat pomješajte sa sitnim sirom i posolite.

Na jedan kraj stavite dva lista pileće šunke, preko punu kašiku smjese sa špinatom i sirom.

Prebaciti drugu stranu pa pričvrstiti čačkalicama.

Kada pričvrstite čačkalicama ugurajte krupnije isječene šampinjone.

Uključiti rernu da se zagrije na 200 stepeni.

U vatrostalnu ili keramičku tepsiju usuti 50 ml ulja pa poslagati punjene filete. Okolo možete, ukoliko ima mjesta na pola pečenja dodajte cijele šampinjone. Biće preukusni.

U jednu šoljicu staviti jaje pa izbaciti pola bjelanceta a ostatak umutiti sa malo suhog začina, toj masi dodati kašiku smjese špinata i sira i sve umutiti.

Premazati filete i posuti mrvicama od hljeba. Opet malo nakapati jaja preko mrvica i opet posuti.

Foto:PrtSc/domacirecepti.net: Piletina punjena špinatom i sirom

Staviti punjene filete da se peku.

Peći sat vremena, možda i malo duže zavisno od rerne.

Prije posluženja izvaditi čačkalice i poslužiti toplo.

Ukoliko vam se ispeče dosta ranije, prije posluženja, isključite rernu i prekrijte sve alu folijom.

Tako će sve ostati dosta dugo toplo, a neće se sušiti, piše domacirecepti.net.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak