Hrskava, sočna i začinjena: Meksička pizza koja se topi u ustima

0
Radiosarajevo.ba
Hrskava, sočna i začinjena: Meksička pizza koja se topi u ustima

Ako volite kombinaciju hrskavih tortilja, začinjenog mesa i rastopljenog sira, onda je domaća meksička pizza savršen recept za vas.

Ova ukusna i jednostavna verzija pizze spaja najbolje okuse meksičke kuhinje u jelu koje će oduševiti cijelu porodicu. Priprema je brza i laka, a rezultat je sočna, bogata i aromatična pizza koju možete poslužiti kao glavno jelo ili zabavni zalogaj za druženja.

Isprobajte ovaj recept i uživajte u neodoljivim slojevima ukusa.

Publika uživala: U Narodnom pozorištu ponovo izveden mjuzikl "Sarajevo, moje drago"

Sastojci:

  • 450 g nemasne mljevene govedine
  • 1 paketić (28 g) taco začina
  • 120 ml vode
  • 6 srednjih tortilja od brašna
  • 1 konzerva (450 g) pasulja refrito
  • 1 konzerva (280 g) crvenog enchilada umaka
  • 120 g naribanog cheddar sira
  • 120 g naribanog pepper-jack sira
  • 1 Roma paradajz, nasjeckan
  • 1 mladi luk, nasjeckan
  • 1 mala konzerva narezanih crnih maslina

Priprema:

Zagrijte rernu na 190°C. Poprskajte dva pleha sprejom za pečenje i stavite po tri tortilje na svaki. Pecite tortilje 3-5 minuta, zatim ih okrenite i pecite još 2-5 minuta dok ne postanu zlatne i hrskave. Ostavite ih sa strane.

U tavi na srednje jakoj vatri propržite i izdrobite mljevenu govedinu. Ocijedite višak masnoće.
Dodajte taco začin i vodu, pustite da prokuha, zatim smanjite temperaturu na srednje nisku i krčkajte 10 minuta. Ostavite sa strane.

U posudi pogodnoj za mikrovalnu, zagrijte pasulj refrito. Na jednu tortilju namažite tanak sloj pasulja. Preko pasulja rasporedite 1/3 mesne smjese, zatim stavite drugu tortilju na vrh.

Premažite 3 kašike enchilada umaka po gornjoj tortilji. Pospite cheddar i pepper-jack sirom, dodajte sjeckani paradajz, mladi luk i crne masline.

Ponovite postupak s preostalim tortiljama kako biste napravili tri pizze u ukupno. Pecite pizze 5 minuta, ili dok se sir ne otopi i postane pjenušav. Ostavite da se malo ohlade prije nego što ih narežete i poslužite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak