Hljeb bez brašna: Nećete moći odoljeti
Radiosarajevo.ba
Danas svi strahuju od glutena, od debljine, dijabetesa i ostalih pošasti ovog vremena. Ostavite sve strahove iza sebe i napravite hljeb koji ne goji, a tako je ukusan. Brašno vam neće biti potrebno.
Potrebno vam je:
- 4 jaja,
- 100 ml vode,
- 90 grama oraha,
- 90 grama sjemena lana,
- 90 grama sjemenki suncokreta,
- 90 grama sjemena susama,
- 90 grama sjemena bundeve,
- malo soli,
- pola kašičice sode bikarbone.
Priprema:
Umutite jaja i dodajte so i sodu bikarbonu kao i vodu, a zatim sameljite sve sjemenke u fino brašno i zamijesite hljeb, piše magazin Stil.
Pecite 50 minuta na 180 stepeni. Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.