Ekspertica za čišćenje otkrila: Ovako se uklanjaju mrlje sa madraca

0
Radiosarajevo.ba
Ekspertica za čišćenje otkrila: Ovako se uklanjaju mrlje sa madraca

Ponekad neki klasični proizvodi koje koristimo za određenu namjenu zapravo imaju više funkcija. Ispostavilo se da mrlje čisti i jedan proizvod kojeg koristimo u kozmetičke svrhe.

Radi se o pjeni za brijanje, koja čisti žute mrlje s madraca i jastuka. To kaže stručnjakinja za čišćenje @homewithleanne.

Leanne je u videu snimila kako prska pjenu za brijanje preko mrlje na svom madracu. Nakon toga je ostavi sat vremena i prebriše ostatke vlažnom krpom od mikrovlakana.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović iznenadio govorom na otvorenju džamije

"Pjena za brijanje sadrži površinski aktivne tvari koje uklanjaju mrlje, emulgatore koji uklanjaju ulja, i sredstva za pjenjenje koja pomažu u uklanjanju mrlja" izjavila je Leanne.

I profesionalka za čišćenje Mary Findley također se kune u ovu tehniku.

Odličan trik za lakše čišćenje: Stavila pjenu za brijanje na metlu i sad je svi kopiraju

"Tekućine se upijaju u madrac, a pjenasta krema za brijanje sadrži denaturirani alkohol, koji je sredstvo za uklanjanje mrlja, i gust je, pa sjedi na površini da djeluje na mrlju" kaže Findley.

Pjena za brijanje je lako dostupna te nije skupa, stoga su ljudi oduševljeni.

Neko je u komentarima naveo da pjenu za brijanje koristi za čišćenje poda kupatila te da nakon toga nema neugodnih mirisa, piše Huff Post, a prenosi 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak