Donosimo vam lagani recept za domaći, zdravi sladoled čiji okus će vas oduševiti
Ima li nešto bolje od smrznutih jagoda s jogurtom u obliku sladoleda na štapiću? Rashladite se poslasticom koju je vrlo lako napraviti.
Ove lagane poslastice mogu biti ukusni, osvježavajući desert ili osvježavajući doručak. Grčki jogurt i jagode daju savršenu ravnotežu, ne samo kada je u pitanje okus, već i hranjive tvari.
Ako ne volite jagode možete ih zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim voćem.
'Mi smo sada prepušteni Bogu': Jeftini izvoz za Srbiju raste, kao i cijene za domaće građane
Sastojci:
400 g jagoda
50 g šećera
1 kašičica limunovog soka
200 g grčkog jogurta
Priprema:
Pomiješajte jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavite da odstoje oko 20 minuta ali ih povremeno promiješajte. Dobivenu smjesu ubacite u blender. Zatim dodajte i limunov sok te uključite blender sve dok ne dobijete glatku smjesu.
Umiješajte grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlijte u kalupe i stavite u zamrzivač na najmanje osam sati ili preko noći. Po želji umetnite i nekoliko tanko narezanih komada jagode. Kako bi ledene štapiće lakše izvadili iz kalupa, prelijte vrućom vodom vrh kalupa, objavio je portal Ljepota i zdravlje.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.