Domaća supa od kosti: Iskoristite namirnicu koju imate kod kuće za još bolji ukus
Supa od kostiju bogata je bjelančevinama, posebno želatinom, a sadrži i tragove kalcija i fosfora.
Jednostavno je skuhati jer vam trebaju jeftini sastojci, a možete je koristiti kao temeljac koji će poboljšati okus mnogih jela.
Za pripremu domaće supe možete koristiti i kosti koje vam ostanu od mesa za ručak, a da bi bila još ukusnija potrebno je dodati jedan trik sastojak koji vjerovatno svako ima kod kuće - a to je sirće.
Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90
Dovoljno je dodati samo jednu kašiku.
Sirće pomaže u "izvlačenju" hranjivih tvari koje sadrže kosti, među kojima je i kolagen.
U ovu supu po želji možete dodati i povrće, a zdravija je od drugih supa i pomoći će vam u jačanju imuniteta tokom hladnih zimskih mjeseci. Također je i izuzetno zdrava za crijeva, piše Skuhaj.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.