Zasladite nedjelju: Pravo je vrijeme za superukusni kuglof
Nedjeljno popodne idealno je vrijeme za jednostavnu i brzu poslasticu, fantastičnog ukusa.
U nastavku pogledajte recept za ukusan kuglof kojeg će svi zavoljeti
Sastojci:
125g brašna
125g gustina
200g šećera
250g maslaca ili margarina
4 jaja
1/2 vrećice praška za pecivo
1 vanilin šećer
2-3 kašikice ruma
prstohvat soli
100g mljevenog maka
50g grožđica
Za ukrašavanje:
čokolada za kuhanje
čokoladne mrvice za posipanje
Priprema:
Prvo izraditi maslac, a zatim dodati šećer, vanilin šećer i rum. Dodavati jedno po jedno jaje te prethodno pomiješano brašno s gustinom, praškom za pecivo i soli. Na kraju dodati grožđice. Tijesto podijeliti na dva dijela, jedan dio izliti u namašćen kalup, a u drugi umiješati mak i izliti na prvi dio smjese, piše petit.life.
Peći 65 – 75 minuta na temperaturi od 160°C. Pustiti da odstoji 10 minuta, a zatim izvaditi kuglof i ostaviti da se ohladi do kraja.
Prema želji kuglof možete preliti čokoladnom glazurom i posipati čokoladnim mrvicama.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.