Frižider zadnja opcija: Kako i gdje čuvati čokoladu
Naravno, treba je čuvati van toplih mjesta, a Daily Mail prenosi najbolje načine za čuvanje, na kojima će čokolada trajati.
Čokoladice treba čuvati na mjestu gde je temperatura oko 15 stepeni Celzijusa, i van domašaja sunčevih zraka.
Ako je u vašoj kuhinji pretoplo, čokoladice možete čuvati u frižideru, ali isključivo ako su čvrsto uvijene u neki materijal, koji će spriječiti da išta prodre unutar vašeg slatkiša.
Čokoladne mrvice sadrže manje kakao-maslaca u odnosu na normalnu čokoladu i time može podnijeti više temperature. Ipak, slično čokoladicama, mrvice treba čuvati na mračnom mjestu, obavijene i na sobnoj temperaturi.
Kakao-prah mora se čuvati vakumirano, na sobnoj temperaturi, dok Daily Mail navodi da će u frižideru izgubiti svoj pravi ukus.
Koliko traje čokolada
Crna – dvije godine, mliječna i bijela – godinu dana, čokoladne mrvice – dvije godine i kakao-prah – dvije godine.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.