Čokoladna torta za početnike: Brzo se sprema, a okusa boljeg nema

0
Radiosarajevo.ba

Rijetko ko može odoljeti čokoladnim desertima, a posebno torti, ali ne usude se svi pripremati ih.

Za ovu tortu koja je kombinacija cheesecakea i čokolade ne trebate puno sastojaka, a priprema je toliko jednostavna da je mogu pripremiti i početnici.

Ovako ćete pripremiti ovu fantastičnu poslasticu.

Tržni centar u ovom dijelu BiH radit će i "neradnu nedjelju": Radnici se javnosti obratili pismom

Sastojci:

  • 250 g sira mascarpone
  • 40 g brašna
  • 3 jaja
  • 60 g šećera
  • 200 čokolada
  • 1 kaščica ekstrakta vanilije
  • čokoladne kapljice

Priprema:

Izmiksajte sir mascarpone, jedno jaje i vaniliju. Zatim postepeno dodajte preostala jaja i nastavite miksati. U smjesu dodajte šećer i izmiksajte. Dodajte istopljenu čokoladu i miksajte, zatim dodajte brašno i miksajte.

Izlijte u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup te poravnajte. Pospite čokoladnim kapljicama i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak