Čokoladna torta za početnike: Brzo se sprema, a okusa boljeg nema
Rijetko ko može odoljeti čokoladnim desertima, a posebno torti, ali ne usude se svi pripremati ih.
Za ovu tortu koja je kombinacija cheesecakea i čokolade ne trebate puno sastojaka, a priprema je toliko jednostavna da je mogu pripremiti i početnici.
Ovako ćete pripremiti ovu fantastičnu poslasticu.
RTV Slovenija tražila da se Izrael povuče sa Eurosonga
Sastojci:
- 250 g sira mascarpone
- 40 g brašna
- 3 jaja
- 60 g šećera
- 200 čokolada
- 1 kaščica ekstrakta vanilije
- čokoladne kapljice
Priprema:
Izmiksajte sir mascarpone, jedno jaje i vaniliju. Zatim postepeno dodajte preostala jaja i nastavite miksati. U smjesu dodajte šećer i izmiksajte. Dodajte istopljenu čokoladu i miksajte, zatim dodajte brašno i miksajte.
Izlijte u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup te poravnajte. Pospite čokoladnim kapljicama i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.