Četiri tajne dobrog seksa koje vam niko ne govori

Radiosarajevo.ba
Četiri tajne dobrog seksa koje vam niko ne govori
Savjeti iskusnih seksualnih terapeuta često su drugačiji od "provjerenih" recepata za strast koji nas zasipaju sa svih strana.

Dobar seks se planira

Spontanost je jedna od važnijih stvari u životu. Stalno nam pričaju o važnosti spontanog trenutka, pa smo i kad se radi o tako važnom pitanju kao što je seks vjerovatno skloni pomisliti kako je najbolje da do njega dođe bez plana.

Dobar seks je seks koji je učestao

Dobro znamo – ono čega imamo mnogo, ne znači nam toliko kao ono u čemu oskudijevamo. S druge strane, ako nečeg imamo u izobilju, ako je i najbolja stvar, gubimo ideju ekskluzivnosti. Kad se u to upuštamo, prije ili poslije upadamo u rutinu, pomalo se osjećamo kao kad provlačimo karticu na ulazu u firmu… Razmislite još jednom, jer seks je iznimka – učestalost može pojačati želju.

Dobar seks je opušten

Lijepo je seks ne ograničavati na krevet, ali mnogi od nas nesigurnost nastoje nadoknaditi posebnim akrobatskim vještinama.

U seksu je važno – ne žuriti se. Tamo gdje vam je dobro, ostanite, dajte priliku i mjestu, ne samo partneru i sebi. Još uvijek ima dovljno prostora za eksperimente s dubinom, brzinom, vremenom… Koliko možete izdržati?

Dobar seks je (vaša) privatna stvar

Neki smatraju da se orgazam broji samo ako ga i vi i partner doživite u istom trenutku. Ili da se pritom neizostavno morate gledati u oči.

Ako želite grčevito zažmiriti i iz sve snage gristi jastuk u koji ste gurnuli glavu, jer ćete na taj način najintenzivnije doživjeti vrhunac, to je recept za vas.

Nije lijepo biti sebičan u seksu, ali neki se osjećaji jednostavno nisu za dijeljenje, piše Elle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak