Brzo i ukusno: Uz jedan sastojak domaći hljeb je gotov za 15 minuta
Ništa bolje od divnog, ukusnog domaćeg hljeba, nijedan kupovni to ne može zamijeniti.
Donosimo vam recept za domaći hljeb, koji ima jedan neuobičajen sastojak, a to je med.
Sastojci
Nenad Marković objavio fotografiju i poručio: 'Ovo je Bosna'
- 250 gr integralnog brašna
- 250 gr bijelog brašna
- jedan prašak za pecivo (10 gr)
- jedna kašika meda
- dvije kašičice soli
- tri kašike maslinovog ulja
- 300 ml mlake vode
Priprema
Zagrijte rernu na 250 stepeni.
Pomiješajte sve suhe sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promiješajte da se sjedini. Podijelite na dva djela, pišu Nezavisne.
Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite tijesto i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.