Znate li za ovaj trik saobraćajne policije? Mnogi vozači nisu ni svjesni ovoga

0
Radiosarajevo.ba
Znate li za ovaj trik saobraćajne policije? Mnogi vozači nisu ni svjesni ovoga

Mali broj vozača zna pravi razlog

Kada vas saobraćajna policija zaustavi, službeno lice obično prilazi sa zadnje strane, a vi u retrovizoru vidite kako on dodiruje gepek ili drugi dio vašeg automobila.

Da li znate zašto?

Objavljena prognoza za zimu: Kada možemo očekivati prve snježne pahulje?

Iako je razlog nevjerovatno jednostavan, a istovremeno i genijalan, mali broj vozača je uspio da ga provali.

Ako vozač učini krivično djelo, tokom samog zaustavljanja ili kasnije, bilo da povrijedi policajca ili nekog drugog, zbog otiska prsta koji je ostavio policajac, na kolima će se naći dokaz, a samim tim i krivac.

Nakon teške nesreće u BiH u kojoj su poginule četiri osobe: Poznat identitet stradalih

Otisci prstiju koji su ostali na automobilu mogu dokazati da je policajac zaista prišao vozilu i imao susret sa određenim vozačem. U hitnom slučaju, vozač koji je ostavio automobil i pobjegao može se locirati na osnovu otisaka prstiju na njegovom automobilu.

A drugi razlog za dodirivanje gepeka je da se provjeri da li je neko u njemu, odnosno da li je otmica u pitanju. Ova procedura je prvobitno razvijena da malo uplaši vozača i druge ljude u vozilu.

U slučaju da vozač ima nedozvoljene supstance ili oružje, odmah će početi da ih skriva prije nego što policajac dođe do prozora, a iznenadno kucanje može da ga zbuni i time poveća šansu da ga uhvati.

Policajci iz potpuno istog razloga dodiruju ne samo gepek, već i zadnji far automobila, a u nekim situacijama im to daje dovoljno vremena da procijene situaciju i da li postoje opasnosti, piše Krstarica.

Napominjemo da je ovaj trik poznat među američkim policajcima, a moguće je da se proširio i u druge policijske uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak