Znate li da Hrvatska ima svoje Mrtvo more

Radiosarajevo.ba
Znate li da Hrvatska ima svoje Mrtvo more

Jeste li znali da Hrvatska ima svoje Mrtvo more? Nalazi se na bajkovitom Lokrumu, desetak minuta vožnje brodom od Dubrovnika, na istočnoj strani otoka. Riječ je o slanom jezeru koje je uskim tjesnacem povezano s morem. U toj zatvorenoj prirodnoj uvali more je plitko i nikad nema valova, a kupanje je ustinu poseban doživljaj.

Misterij hrvatskog otoka: Niko tamo ne želi prespavati

Plaža je šljunčana, a zbog pličine je osobito pogodna malu djecu. I one kojima se na da izvoditi akrobacije nego guštati u miru u predivnom ambijentu.

Loading...

Lokrum je, inače, rezervat šumske vegetacije pod zaštitom UNESCO-a i krije zapanjujuću prirodu kao i zanimljive i rijetke životinjske vrste. Nakon što se okupate u Mrtvom moru svakako se uputite u obilazak ovog čarobnog otoka koji se prostire na samo 0,7 kilometara kvadratnih, piše Slobodna Dalmacija.

Loading...

Osim u prirodnim ljepotama možete uživati u u razgledavanju historijskih znamenitosti. Tu su crkvica Navještenja iz 15/16. stoljeća, samostanski kompleks koji se sastoji od ostatka bazilike iz 12. i 13. stoljeća, samostana s klaustarskim vrtom (15/16. st.) i ljetnikovca Maksimilijana Habsburškog te utvrda Royal koja se uzdiže na 96 metara, što je ujedno i najviši dio otoka, a predstavlja odličan vidikovac s pogledom na Dubrovnik i okolicu.

Loading...

O Lokrumu kruži stravična legenda o prokletstvu koje su na njega, navodno, bacili benediktinci koje su prognali iz samostana, no nemojte da vas to odgovori od posjeta ovom istinskom dragulju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak