Fotopriča / Tamo gdje zelena ljepotica ljubi Jadran: Jeste li ikada bili na ušću Neretve?

02. 09. 2019. u 09:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 302

Jedna od najljepših bosanskohercegovačkih rijeka je zelena Neretva koja izvire ispod planine Zelengore na nadmorskoj visini od 846 metara.

Tok Neretve je dug 215 kilometara, a prolazi kroz kanjone, kotline i ravnice, a ulijeva se u Jadransko more u blizini Opuzena i Ploča.

Na tom je mjestu Neretva formirala deltu površine od oko 20.000 hektara. Kada iz Opuzena skrenete na uski put koji vodi do delte i konačno stignete do mjesta gdje ljubi Jadran, vidjet ćete zapanjujući pejzaž na kojem se posebno ističe ornitološko-ihtiološki rezervat, koji je dom brojnim pticama i ribama.

Lokalno stanovništvo dolazi ovdje potražiti osvježenje u ljetnim mjesecima jer ono nudi uživanje u plitkoj vodi koja se prostire na više od pola kilometra. Dubina vode varira pa će vam se na nekim dijelovima učiniti kao da hodate po vodi, piše Metkovic-news.com. Boja vode je malo tamnija, jer se na ovom području miješa slatka voda Neretve i slana Jadrana.

Ovdje nema gužvi, a zbog plitke vode posebno je omiljeno među porodicama s malom djecom, kao i onima koji nisu vrsni plivači.

Na samoj plaži nalazi se jedan caffe bar sa terasom, a u njegovom okruženju brojni posjetioci postavili su šatore, ljetuju u kamp-kućicama ili u okolnim naseljima.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je ušće Neretve, pa pogledajte šta smo zabilježili u našoj fotogaleriji u smiraj ljeta...

NEMA KOMENTARA