Volite li putovati? Ovo su najbolje europske destinacije za posjetiti tokom jeseni

0
Radiosarajevo.ba
Volite li putovati? Ovo su najbolje europske destinacije za posjetiti tokom jeseni

Jesen je jdan od najpovoljnijih perioda za putovanje Europom. Odredišta su obično mirnija nego ljeti, što znači manje gužve i često niže cijene.

Osim gradova i urbanih područja, ruralna mjesta poput nacionalnih parkova savršena su za posjetu u ovo doba godine kada se priroda pretvara u prekrasnu paletu boja.

Za ljubitelje fotografije, jesen nudi idealne uvjete za snimanje, s nevjerovatnim bojama koje se odlično slažu s kraćim danima, olakšavajući hvatanje savršenog svjetla tokom izlaska ili zalaska sunca, navodi Travel and Destinations.

Prije 37 godina u Sarajevu klizište je odnijelo jedan ljudski život i kompletno naselje

U nastavku pročitajte koje su to evropske lokacije koje su dobra opcija za jesnje putovanje.

Prag, Češka

Prag je idealan grad za posjetu tokom jeseni. Njegovi prekrasni parkovi nude sjajne vidikovce s kojih se pružaju fenomenalni pogledi na grad, savršeni za fotografiranje. S obzirom na to da je Prag popularna destinacija, ljetni mjeseci i praznični period često su vrlo prometni, pa je jesen mnogo mirnije vrijeme za posjetu.

Beč, Austrija

Beč je jedan od najljepših europskih gradova i često se proglašava jednim od najboljih gradova za život. Osim toga, također je odlično mjesto za posjetiti, a kada ga posjetite, pronaći ćete mnoštvo jesenskih blaga. Kao što je park Schönbrunn sa svojim prekrasnim tunelima drveća, Kahlenberg s vinogradima koji gledaju na grad, kao i mnogi drugi prekrasni vanjski prostori.

Pariz, Francuska

Pariz, grad ljubavi i svjetla, idealno je odredište za posjet tokom jeseni. Dok lišće mijenja boju, grad dobiva romantičnu atmosferu, a ulice se ukrašavaju jesenskim dekoracijama. Istražite poznate znamenitosti poput Eiffelovog tornja i Louvrea, prošetajte uz rijeku Seine i uživajte u ukusnoj francuskoj kuhinji. Ne propustite posjetiti prekrasne parkove i vrtove poput Jardin du Luxembourg i Parc des Buttes-Chaumont, koji su posebno očaravajući u ovom godišnjem dobu.

Budimpešta, Mađarska

Budimpešta, glavni grad Mađarske, skriveni je dragulj Europe i savršena jesenska destinacija. Grad je poznat po zapanjujućoj arhitekturi, termalnim kupkama i živahnom noćnom životu. Posjetite neke od poznatih termalnih kupki, kao što su kupke Széchenyi, i divite se zadivljujućem pogledu s ribarskog bastiona. Ne propustite priliku istražiti Budimski dvorac i uživati ​​u tradicionalnoj mađarskoj kuhinji. Šarmantne ulice i jesenske boje Budimpešte stvaraju toplu i privlačnu atmosferu za posjetitelje.

AA: Budimpešta

Bled, Slovenija

Bledsko jezero u Sloveniji jedno je od najljepših mjesta u Europi. Ovo šarmantno mjesto nalazi se nedaleko od Ljubljane i idealno je za jednodnevni izlet ili dužu posjetu. Tokom jesenskih mjeseci svakako pješačite po okolnim planinama radi epskih pogleda, a opustite se i uz obalu i upijajte krajolik.

Hallstatt, Austrija

Hallstatt je jedno od najpoznatijih i najpopularnijih mjesta za posjetiti u Austriji. To je odredište koje se može posjetiti u bilo koje doba godine, nudi snijeg zimi, fantastično zelenilo u proljeće i ljeto ili mnoštva boja tokom jeseni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak