Svi griješe sa kuhanjem kafe: Ova tehnika sprječava gorak okus
Kafa se zapravo treba praviti od većih zrna koja nisu u potpunosti samljevena jer se tako dobije puniji okus, a jačina kafe ostaje ista.
Kafa je za mnoge spasonosan napitak koji im pomaže da izguraju dan. Je li vam ikad palo na pamet da je možda ne pripremate na pravi način? Stručnjaci sada tvrde da većina griješi prilikom kuhanja turske kafe.
Istraživanje objavljeno u akademskom časopisu Journal pokazalo je da ljudi koriste previše zrna kafe koja su sitno mljevena, što vodi do lošijeg okusa i potrošnje previše proizvoda, prenosi New York Post.
Istraživači tvrde da se kafa zapravo treba praviti od većih zrna koja nisu u potpunosti samljevena jer se tako dobije puniji okus, a jačina kafe ostaje ista. S druge strane, potpuno samljevena zrna ostavljaju gorak okus.
Osim što ćete na ovaj način uživati u boljem okusu kafe, istovremeno ćete štedjeti novac jer je tako manje zrna potrebno za pripremu, što znači da ćete morati kupovati manje kafe. Iako su ljudi skeptični prema ovoj ideji, stručnjaci kažu da je ovo jedini pravi način koji će imati snažan ekonomski uticaj i stvoriti bolji način konzumacije kafe u budućnosti.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.