Srbijanci zgroženi smještajem na odmoru: 'Moliš da ti puste vodu da se istuširaš'

1
Radiosarajevo.ba
Srbijanci zgroženi smještajem na odmoru: 'Moliš da ti puste vodu da se istuširaš'

Mnogi Srbijanci ljetuju u mjestu Limenaria na otoku Thasosu u sjevernoj Grčkoj, a tu je destinaciju za svoj odmor iz snova izabrao i jedan par, koji je imao negativno iskustvo.

Žena koja se javila portalu 92putovanja na ljetovanje je išla vlastitim prijevozom u društvu partnera, a smještaj je rezervisala preko jedne agencije, međutim, požalila se da on nije izgledao kao na fotografijama.

"Samo čekam da mi plafon padne na glavu. Sve je prljavo, puno vlage, smrdi, prljav toaletni papir je bio na podu, eto zamislite to. Imamo problem i s vodom, jer vlasnik zalijeva vrt i onda zavrne ventil pa nemamo vode. Moliš da ti puste vodu da se istuširaš, na 10 minuta", rekla je S.J.

Veliki protesti u Nišu zbog rudnika litijuma: Okupilo se više hiljada građana

Objasnila je da, osim njih, i drugi turisti koji su preko iste agencije u ovoj turi stigli u Limenariju, imaju isti problem. Kada su stigli u ponedjeljak, 5. augusta, turisti koji su ondje boravili prije njih, dočekali su ih s riječima: "Spremite se za haos".

"Svi su u problemu, klime ne rade, čovjek je doplatio parking, a vila zapravo nema parking, potpuni je haos", rekla je S.J. za i dodala da se obratila agenciji posebno putem e-maila zbog zdravstvenih problema koje ima.

"Odmah sam ih kontaktirala jer kao astmatičar ne mogu boraviti u sobi u kojoj se osjeća vlaga. Nisam dobila odgovor putem e-maila, a predstavnik agencije koji je ovdje, rekao je da mi može ponuditi besplatnu klimu ili da nam još jednom očiste sobu. Tražili smo da doplatimo drugi smještaj, ali nisu reagovali na te upite", rekla je žena.

Video ražnja na brodu izazvao lavinu komentara: 'Okrenuli' janje dok su plovili Jadranom

Objasnila je i da su iz agencije na organiziranom sastanku rekli da na web stranici jasno piše da je smještaj "skroman".

"Na stranici nigdje ne piše da je smještaj 'skroman'. Ovo nisu uslovi. Nama je čak i žena koja je radila u agenciji rekla da se upravo vratila iz tog smještaja i da je sve super", dodala je.

"Čovjek iz agencije je pozvao putnike na pozitivnu energiju, dok je 20 ljudi na sastanku tražilo rješenje. Rekao nam je da se ne trebamo svađati s vlasnikom vile oko vode i da će nas policija sve uhapsiti", rekla je Srbijanka, piše 92putovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak