Retrogradni Merkur nas vreba uskoro u augustu, ali ovako ga možete pobijediti

0
Radiosarajevo.ba
Retrogradni Merkur nas vreba uskoro u augustu, ali ovako ga možete pobijediti

Od 5. do 28. augusta ćemo se suočiti s retrogradnim Merkurom, ali postoje načini da iskoristite njegovu energiju na najbolji način.

Već 5. augusta 2024. Merkur će postati retrogradan u znaku Djevice, a 28. augusta će se vratiti u direktno kretanje u znaku Lava. Iako je retrogradni Merkur poznat po tome što vraća bivše u život i nije baš pogodan za tehnologiju, ipak, ovaj period je također povoljan za duhovni i materijalni rast.

Ovih 5 savjeta će vam pomoći da iskoristite energiju retrogradnog Merkura i ovo vrijeme na najbolji način!

Sarajevski kardiolog o opasnostima koje donosi vrućina i ko je pod najvećim rizikom za zdravlje

Savjet 1: Ne reagujte impulsivno

Skloni smo da pretjerano reagujemo čak i na manje detalje tokom perioda astrološke napetosti. Takva ekspresivnost često dovodi do negativnih posljedica, koje onda moramo da ispravljamo. Pronađite tehniku koja vam odgovara i koja će vam pomoći da smirite impulsivnost, na primjer, to mogu biti vježbe disanja. Ne zaboravite da direktno pitate osobu šta je tačno mislila prije nego što sami izvedete zaključke. Nesporazum je pravi prijatelj retrogradnog Merkura, ali nemojte ga slediti!

Savjet 2: Odmor od društvenih mreža 

Retrogradni Merkur je odlično vrijeme za smanjenje vremena ispred ekrana! Vidjet ćete koliko više slobodnog vremena imate kada ograničite korišctenje društvenih mreža. Usmjerite svoju energiju drugačije: posjetite novo mjesto, probajte nova jela, unesite zdravu naviku u svoju rutinu.

Savjet 3: Pazite na troškove

Tokom perioda retrogradnog Merkura, možda nećemo biti racionalni u svojoj potrošnji. Zbog toga je bolje odložiti velike kupovine, a također treba da budete oprezni sa malim troškovima: oni vam mogu utjecati na cijeli porodični budžet. Tokom ovog perioda kupujte samo one stvari koje su zaista neophodne.

Savjet 4: Ne plašite se da se otvoreno izrazite

Retrogradni Merkur nije vrijeme za skrivanje od svijeta! Ove godine, on će biti u vatrenom horoskopskom znaku, pa ne propustite priliku da se pokažete svijetu. Ako postoje problemi na poslu, ne ustručavajte se da podijelite svoju viziju njihovog rješavanja, čak i ako se ne uklapa u okvire. Mogu vam pasti neočekivane ideje i obavezno ih zapišite! Možete početi da razmišljate o renoviranju svog doma i razmatranju različitih prijedloga za poboljšanje enterijera. Oslobodite svoju kreativnost! Ali zapamtite: prvo razmislite o planu i kupovini, a tek nakon retrogradnog Merkura počnite da ih sprovodite.

Savjet 5: Sagledajte i cijenite svoju prošlost

Retrogradni Merkur je uvek povezan sa prekidom naših uobičajenih aktivnosti i okretanjem ka našoj unutrašnjoj strani. Najbolja stvar koju možete učiniti tokom retrogradnog Merkura je da cijenite putovanje koje ste već prešli. Na primjer, sjetite se šta ste radili tokom posljednjeg retrogradnog Merkura i uporedite to sa onim što radite sada. Takvo razmišljanje će vam omogućiti da jasnije vidite svoje smjernice za budućnost. Ne bi trebalo da doživljavate ovaj period na negativan način. Retrogradni Merkur je jedna vrsta stanice koja vam omogućava da procjenite svoje snage i da se radujete svojim dostignućima, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak