Poznati meteorolog objavio prognozu do kraja maja. Mnogima se neće dopasti

0
Radiosarajevo.ba
Poznati meteorolog objavio prognozu do kraja maja. Mnogima se neće dopasti

Meteorolog amater Marko Čubrilo, čije prognoze prati cijeli region, objavio je na svom Facebooku šta nas čeka kad je vremenska prognoza u pitanju i kada tačno možemo da očekujemo jače nepogode.

Za početak, Marko Čubrilo je prognozirao šta nas čeka u nedjelju - drugi dan vikenda...

"Drugog dana vikenda biće još malo toplije, ali od sredine dana sa širenjem uticaja novog ciklona ponovo slijedi destabilizacija atmosfere uz grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode. Nestabilnosti će se prvo pokrenuti nad jugozapadnim, južnim i zapadnim dijelovima regiona, dok se uvečer i u noći ka ponedjeljku očekuju i nad ostalim predjelima, posebno na sjeveru regiona", piše Čubrilo.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

Od ponedjeljka onda još nestabilnije vrijeme, a posebno posebno oko 21. maja kada će biti uslova i za češće vremenske nepogode.

"Tokom naredne nedjelje veoma nestabilno uz čestu pojavu grmljavinskih pljuskova, koji lokalno mogu biti i vrlo obilni uz pojavu tuče/grada, jake kiše, olujnog vjetra i snažnog sijevanja.

Najintenzivnije nestabilnosti se očekuju u utorak i srijedu kada će biti veoma povoljnih uslova i za lokalne vremenske nepogode. U ponedjeljak i u utorak prije podne duvat će južni vjetar, u košavskom području ponovo pojačan, dok će zatim početi slab do umjeren, a u zoni pljuskova na kratko vrlo jak sjeverozapadni vjetar.

Iskoristite sunčano jutro, meteorolozi za popodne najavljuju grmljavinu. Evo u kojim dijelovima BiH

Početkom nedjelje toplo uz maksimme od +18 do +31 stepen Celzijusa, ali od 21. maja svježije uz maksimume od +13 do +23 stepena Celzijusa.

Signal za otopljenje se javlja tek pred sam kraj mjeseca, a do tada veoma nestabilno, tipično majsko vrijeme uz smjenu sunca i čestih, lokalno i veoma jakih grmljavinskih nestabilnosti”, napisao je meteorolog Marko Čubrilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak