Pogledajte kako razlikovati dobar od lošeg sladoleda, nekoliko stvari je izuzetno važno
Video Valentine Petraroli u kojem objašnjava kako razlikovati dobar od lošeg sladoleda objavljen je na Instagramu. Ona je inače turistički vodič agencije "Eating Europe".
Ona je tokom posjete u Rimu objasnila svojoj grupi kako odabrati najukusniji sladoled.
Navela je da je jedna od bitnijih stvari da je posuda u kojoj stoji sladoled ravna, kao i sladoled u njoj. Ako naiđete na posude koje su prekrivene ili u kojima se nalazi velika količina sladoleda, preporučuje se da ih izbjegnete.
Lijepe vijesti iz GRAS-a: Tramvaj od Ilidže do Baščaršije ponovo u funkciji
"Šta oni pokušavaju napraviti? Impresionirati vas tako da sladoled napune zrakom kako bi izgledao primamljivije, a onda se taj isti sladoled ispuše do navečer. U tom slučaju zapravo plaćate zrak", objasnila je Petraroli.
Naglasila je kako je u slastičarnoj važno potražiti tri okusa: bananu koja bi trebala biti bijela, a ne žuta, pistaciju koja bi trebala biti tamija i mentu koja bi trebal biti blago zelene boje.
Znate li gdje je najskuplji sladoled u Europi? Cijena će vas šokirati
Rekla je i da ako naiđete na slastičarnu koja nudi mnogo vrsta sladoleda da se radi o industrijskoj proizvodnji.
"Ako, ipak, uđete u slastičarnu i vidite da je samo jedan od okusa umjetan, primjera radi jarko plave boje, vrlo vjerovatno su i ostali dobijeni umjetnim dodacima. Mala je vjerovatnoća da će u nekoj slastičarnoj napraviti jedan loš sladoled, a ostale kako treba", zaključila je.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.