Pet znakova koje je najbolje ništa ne pitati

Radiosarajevo.ba
Pet znakova koje je najbolje ništa ne pitati

Postoje znakovi koje je najbolje ništa ne pitati. No, to nije uvijek zato što su nepristojni. Da li ste među njima?

Jarac

Jarac nije nepristojan, već ambiciozan, usmjeren i fokusiran, a često se toliko zaokupi poslom i karijerom, da o pristojnosti ni ne stigne misliti. Manjak vremena je pravi razlog što vam Jarac neće pridržati vrata ili poslati dugu i osjećajnu poruku, ali znajte da su mu namjere dobre i da je uvijek tu kad vam treba pomoć.

Ovan

Ovnovi su previše nestrpljivi i impulzivni da bi bili i pristojni. Često tako i kažu nešto prije nego uopće promisle, To je glavni razlog zašto djeluju nepromišljeni ili čak nepristojni.

Vodolija

Vodolija ponekad može izgledati zamišljeno i distancirano, a ako može birati, radije neće učestvovati u nečijoj tuđoj drami i problemu. Ako mu se s nečim ne da baviti, to će ponekad pokazati i na malo grub način. Vodolije stalno smišljaju kako riješiti neke probleme, pa ponekad jednostavno nemaju energije brinuti i o tome jesu li u nekoj situaciji 'dovoljno pristojni' ili ne.

Lav

Lavu se mnogo toga u životu događa pa mora odabrati čim će se baviti i što su mu prioriteti - a uljudnost nije na vrhu tog popisa. Zbog previše obveza Lavovi si ne mogu dopustiti da gube vrijeme, pa moraju 'dozirati' koliko će energije u šta uložiti.

Djevica

Djevice ne razmišljaju previše o uljudnosti i lijepom ponašanju, a po prirodi su nagle, što se ponekad tumači kao nepristojnost. One ne žele nikoga povrijediti, ali se mogu 'zaplesti' u vlastita obećanja, da na kraju ni same ne znaju što su kome obećale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak