Otkrivena tajna: Evo zašto su krofne iz supermarketa "savršeno ukusne"
Rijetko ko može odoljeti opojnom mirisu svježih krofni iz pekare ili supermarketa.
To slatko iskušenje punjeno ukusnom marmeladom i posuto šećerom u prahu mnogima stvara zazubice.
Ipak, navodno postoji prljava tajna koju vam pekari neće reći, a to je da zapravo uopće ne koriste pravu marmeladu za krafne.
Direktor australske tvornice krofni Donut King otkrio je veliku tajnu industrije.
Naime, u razgovoru za news.com.au, generalni menadžer Andrew Badcock priznao je da neke tvornice posežu za zamjenskim punjenjem tokom proizvodnje krofni.
Ono za što mislite da je fina marmelada od jagode ili marelice vjerovatno je tek obojena i aromatizirana pasta ili umak od jabuke.
“Ljudi ne žele da u njihovim krofnama ima mrvica ili komadića voća iz marmelade, koji zapinju za zube. Doživljaj je bolji kada je punjenje glatko i meko, a to s marmeladom ne možete postići”, objasnio je Badcock, prenosi Net.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.