Kovanica od dva eura vrijedi malo bogatstvo: Kolekcionari za nju nude nekoliko hiljada

1
Radiosarajevo.ba
Kovanica od dva eura vrijedi malo bogatstvo: Kolekcionari za nju nude nekoliko hiljada

Kovanica od dva eura obično nestane u vašem novčaniku i brzo se zaboravi do sljedeće kupovine. Često se, međutim, iza neupadljivih novčanica krije malo bogatstvo.

Kovanica iz Njemačke trenutačno je vrlo tražena i za nju se preko interneta može dobiti više od 2.500 eura (oko 5000 KM).Riječ je o prigodnoj kovanici koja je puštena u promet 2023. godine.

Kovanica dolazi iz Hamburga i na sebi ima motiv koncertne dvorane Elbphilharmonie. Postoji nekoliko primjera koji imaju male nedostatke i stoga se s njima trguje po puno višoj cijeni nego što je njihova stvarna vrijednost.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Osim nepravilnog kovanja, postoje i tzv. pukotine marke ili uvijene zvjezdice, zbog kojih su euro kovanice kolekcionarski primjerak. U opticaj je pušteno oko 30 miliona kovanica s predmetnim motivom.

Ako imate kovanicu od dva eura s motivom Elbphilharmonie, a niste sigurni ima li nedostatke, novac možete dati na procjenu stručnjaka, prenosi Fenix.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak