Još jedan neobičan trend na plažama: Tegle brašna postavljene na peškire i ležaljke, a evo zašto

6
Radiosarajevo.ba
Još jedan neobičan trend na plažama: Tegle brašna postavljene na peškire i ležaljke, a evo zašto

Ljetna sezona 2024. definitivno je uvela neke nove trendove. Turisti su počeli da praktikuju metode koje ranije nismo viđali, a neke od njih vrijedi usvojiti.

Nakon što smo otkrili šta stoji iza flaše sirćeta koju mnogi turisti u Hrvatskoj nose na plažu, sada se svi pitaju zašto tegle sa brašnom sve više krase postavljene peškire i ležaljke. Nikada je nećete vidjeti na kamenitoj plaži, već samo na pješčanoj. Evo o čemu je riječ.

Brašno može da bude korisno ne samo u kuhinji. Ispostavilo se da je dobro da ga nosite sa sobom na plažu. Jednom kada probate, uvijek ćete pakovati malu teglu brašna u svoju torbu za plažu. Mada, mnogi turisti na forumima o iskustvima sa putovanja, kažu da mogu da pomognu i kukuruz i krompir.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Svaki će proći test, ali je najvažnije da izaberete najjeftiniji način. A ako nemate teglu pri ruci, uvijek možete da koristite plastičnu posudu ili čak kesu, pod uslovom da je dobro vežete.
Teoretski, kada idete na plažu, ne treba vam puno stvari. U praksi, torba često "puca po šavovima", ali se potrudite da pronađete prostor i za malo brašna.

Bit će vam korisno tokom sunčanja ili nakon izlaska iz vode. Samo ga pospite po tijelu i oslobodit ćete se svih čestica pijeska.

Ovaj jednostavan trik zaista funkcioniše. Ako vam je dosadilo da vam se pijesak lijepi za stopala, ruke ili stomak, koristite obično brašno. Zahvaljujući činjenici da upija vodu, lako možete da uklonite sve nečistoće. Samo ga pospite i pijesak će se lako skinuti.

Zašto sve više turista u Hrvatskoj nosi sirće na plažu?

Brašno će biti korisno i za ogrebotine i rane koje su ljeti česta pojava. Ako ga nanesete na nadražene butine, pazuhe ili ispod grudi, brzo ćete osjetiti olakšanje. U hitnim situacijama, mnogi ljudi ga koriste i kao alternativu suhom šamponu ili antiperspirantu.

Naravno, ne preporučuje se za svakodnevnu upotrebu. Kada se opuštate na plaži, ne zaboravite da uzimate dovoljno vode, nanosite kremu za sunčanje i pokrijete glavu kapom ili šeširom. Čak i tada se ne preporučuje predugo zadržavanje na direktnoj sunčevoj svjetlosti, piše Mondo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak