Italijanski dizajner odlazi u penziju: "Još mogu sebi dati dvije ili tri godine na čelu firme"

0
Radiosarajevo.ba
Italijanski dizajner odlazi u penziju: "Još mogu sebi dati dvije ili tri godine na čelu firme"

U razgovoru za italijanski list Corriere della Sera, Giorgio Armani je rekao da će se povući sa svoje vodeće uloge u kompaniji.

U intervju je rekao da "još uvijek mogu sebi dati dvije ili tri godine na čelu firme. Ne više, to bi bilo negativno."

Armanijevo predstojeće penzionisanje pokrenulo je pitanja o budućnosti njegovog modnog carstva. Industrijom vladaju luksuzni konglomerati poput LVMH-a i Keringa, zbog čega se nezavisnost čini nemogućom.

Iako su mu se obratili "malo uporniji" potencijalni vanjski investitori, Armani trenutno ne vidi rješenje. Čak je priznao da je imao nemirne noći sanjajući o budućnosti bez tereta donošenja odluka.

Hitan transport: Dječak (4) iz Banja Luke helikopterom prebačen u bolnicu u Beogradu

Armani je otkrio da je osmislio "neku vrstu strukture, projekat, protokol" za svoju sukcesiju, ali nije precizirao.

Prema izvještajima, dokument koji vodi notar u Milanu opisuje buduće principe upravljanja za one koji će naslijediti grupu. Drugi dokument se bavi pitanjima zaštite posla u firmi.Njegovi nasljednici će biti njegova sestra i još tri člana porodice uključeni u kompaniju, dugogodišnji saradnik Pantaleo Dell'Orco i dobrotvorna fondacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak