Toplomjer ugurao tamo gdje ne bi ni tehnički trebalo biti moguće

Radiosarajevo.ba

Muškarac u Kini je hospitaliziran nakon što su ljekari shvatili kako mu je u mjehuru zaglavljen stakleni toplomjer. Tamo je završio nakon što ga je ugurao u penis, tačnije u mokraćnu cijev.

Kinez star 25 godina tražio je ljekarsku pomoć kada je primijetio krv u urinu. Nakon početnog oklijevanja priznao je kako je 11 dana ranije u uretru ugurao toplomjer. Malo mu je pobjegao i završio u mjehuru. Ispočetka je pokušavao sam izgurati toplomjer, no postalo mu je jasno da to baš i neće ići. No to nije bio dovoljan razlog da se javi ljekaru nego se nadao kako će toplomjer ‘izaći prirodnim putem’, navodi urološki magazin.

Screenshot: Toplomjer ugurao tamo gdje ne bi ni tehnički trebalo biti moguće

Nakon što su utvrdili stanje, kao i da tanke staklene stijenke toplomjera nisu pukle u tih 11 dana, tim urologa i kirurga pod vodstvom dr. Haininga Quana odlučio se na složen zahvat. Kroz uretru su muškarcu gurnuli tanku cijevčicu čijem su vrhu bili kamera i mala kliješta. Vidjeli su tačno gdje je toplomjer zaglavljen i počeli dugotrajan proces izvlačenja. Kliještima su oprezno zahvatili vrh toplomera i malo pomalo ga izvlačili.

“Bila je potrebna iznimno nježna trakcija kako bismo spriječili pucanje toplomjera, kao i oštećenje stijenke mjehura”, navodi se u časopisu, prenosi Net.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak