Dobio na lutriji, ali isplatu još čeka: Penzioner živi na bonovima za hranu

0
Radiosarajevo.ba
Dobio na lutriji, ali isplatu još čeka: Penzioner živi na bonovima za hranu

Svi smo nekada maštali o ogromnom dobitku na lutriji, te šta bi uradili sa milionima KM koje bi dobili. 

Šanse za dobitak tako velikog iznosa na lutriji su male, čak preciziraju i 1 u 175.711.536 šansi, a veća je šansa da vas udari grom.

No, jednom penzioneru se posrećilo. Pete Daly iz Velike Britanije, svoj san je ostvario u julu 2024. godine, a njegov dobitak je iznosio ne milione, već - 1100 KM (582 funte). 

Prvi trening Zmajeva u Nizozemskoj: Pogledajte kako se reprezentativni pripremaju

Kartica za loto je koštala tek 5 km (2,5 funti), te za ovu investiciju, dobitak je bio odličan

Kada je otišao da podigne svoj dobitak, Pete je obaviješten da će novac biit isplaćen u roku od 10 dana, međutim, nakon mjesec dana, uplata još uvijek nije stigla.

Osvojio 2,6 miliona KM na lutriji Eurojackpot: Pogledajte kakvu je taktiku koristio

Pete tvrdi da se isplata dobitak poklopio sa teškim finansijskim periodom za njega, te je rekao da su iz Liverpool lutrije pričali "drugu priču" svaki put kada je nazvao da se raspita za novac.

"Osvojio sam 582 funte i svaki put kada ih nazovem dobijem drugačiju priču", rekao je, te dodao da "lutriju igram 10 godina, svake sedmice. To je oko 10 funti sedmično. 1040 funti svake godine 30 godina i konačno sam dobio nešto, a oni mi to ne žele isplatiti".

Pete je također tvrdio da je nakon što je platio za obnovu osiguranja automobila ostao bez novca za život dok dobitak ne bude uplaćen u njegovu banku.

Sreća u susjedstvu BiH: Nije pogodio nijedan od izvučenih brojeva, a osvojio je 80.000 eura

"Kada sam saznao da sam pobijedio, platio sam osiguranje automobila s cijelim novcem za mjesec jer sam mislio da će ovaj novac doći da me održi na površini cijeli mjesec", rekao je penzioner iz Pensbya za LadBible.

Nakon što je ostao bez dovoljno sredstava da pokrije svoje mjesečne troškove, Pete se oslanja na banke hrane i ne može sebi priuštiti frizuru ili novi par cipela koji su mu potrebni. 

Objašnjavajući kako će novac napraviti razliku u njegovom svakodnevnom životu, dodao je: "Zaglavio sam u kući, ne mogu priuštiti da idem bilo gdje, ne mogu priuštiti sipanje goriva. Treba mi ovaj novac, ja se borim, novac je razlika u mogućnosti da živim, on mi daje priliku da mogu da živim, ne da živim dobro, nego da živim."

Nacionalna lutrija je od tada odgovorila na Peteovu priču, izvinjavajući se zbog kašnjenja i tvrdeći da je kontaktirala 71-godišnjaka kako bi mu prenijela novosti.

"Veoma nam je žao što smo čuli zabrinutost i kolege su sada pozvale gospodina Dalyja sa novostima. Uspješno obrađujemo stotine - ponekad i hiljade - zahtjeva za nagradu svake sedmice", rekao je glasnogovornik lutrijskog operatera Allwyn.

Objašnjavajući koji je vjerovatno razlog kašnjenja, dodali su: "Ovo je nakon uvođenja revidiranog procesa potraživanja koji smo morali uvesti ranije ove godine nakon odluke pošte da više ne isplaćuje maloprodajne nagrade Nacionalne lutrije između 500,01 funti i 50.000 funti. Nažalost, mali broj ovih zahtjeva je odgođen iz različitih razloga, mi nastavljamo raditi na novim načinima kako bismo dodatno poboljšali proces potraživanja i želimo uvjeriti naše pobjednike da će definitivno dobiti svoju nagradu. "

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak