Dinka nudi besplatan apartman uz jedan uslov: "Od 32 poslana maila, na 2 su odgovorili"

2
Radiosarajevo.ba
Dinka nudi besplatan apartman uz jedan uslov: "Od 32 poslana maila, na 2 su odgovorili"

Dinka Juričić iz Šarengrada objavila je oglas u kojem nudi besplatan apartman na obali Dunava i plaćene režije penzionisanoj osobi koja se želi doseliti k njoj i njenom ocu.

Zauzvrat očekuje samo da ta osoba povremeno pripazi na njenog oca dok se ona vrati iz obližnjih Vukovara ili Vinkovaca.

"Nudim besplatni apartman na obali Dunava i plaćene režije umirovljenoj osobi koja se želi doseliti k nama u Šarengrad. Zauzvrat očekujem da mi jednom tjedno tri, četiri sata pripazi tatu da mogu skoknuti u Vukovar ili Vinkovce. Nudim i besplatnu hranu. Ako osoba zna kuhati i spremna je kuhati jednostavne ručkove za nas troje onda ima i besplatnu hranu", piše u oglasu.

IDDEEA pozvala općine, banke, službe...: "Više ne trebate građanima tražiti štampane CIPS potvrde!"

Dinka je objasnila da, nakon što je umro prijatelj njenog oca, s istom se idejom javljala udrugama penzionera i centrima za socijalni rad.

Ima li zainteresiranih? Ovo ostrvo dijeli 30.000 KM da privuče stanovnike

"Od 32 poslana maila, samo su mi na dva odgovorili: da mi ne mogu pomoći jer se oni ne bave takvim stvarima. Neću komentirati, ali stidim se umjesto njih", kazala je Juričić.

"Molim vas, podijelite ovu objavu. Stižu jesen i zima koje će jamačno biti, ako ne hladnije, onda puno skuplje nego prošle godine. Sigurna sam da bi nekoga moj poziv da se doseli k nama baš usrećio", poručila je Juričić.

Ubrzo nakon objave - dobre vijesti.

"Sutra nam iz Okučana stiže prva osoba koja je poželjela doći, upoznati nas i pogledati apartman prije nego što odluči hoće li nam se doseliti", objavila je presretna Juričić, a prenio Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak