Ima li zainteresiranih? Ovo ostrvo dijeli 30.000 KM da privuče stanovnike

0
Radiosarajevo.ba
Ima li zainteresiranih? Ovo ostrvo dijeli 30.000 KM da privuče stanovnike
Foto: Pexels / Ostrvo Sardinija

Vlasti na Sardiniji su po uzoru na neka druga mjesta u Italiji odlučili da subvencijama privuku ljude kako bi trajno ostali na ovom otoku.

Dobra vijest je da novac koji jednom dobijete, ne morate vraćati, jer je on namijenjen borbi protiv depopulacije ruralnih područja i pružanju privrednih poticaja za postojeće stanovnike.

Sardinija je poznata po nekim od najvećih, najljepših i najnetaknutijih plaža u Evropi.

Uz gradove prepune kulture, ogroman broj sunčanih dana u godini i jedan od najvećih broja ljudi koji su proslavili stoti rođendan, teško je zamisliti još mnogo mjesta na planeti koji bi bili ugodniji za život.

Snimka s crnogorske plaže izazvala lavinu komentara: "Ovako zamišljam pakao"

Snimka s crnogorske plaže izazvala lavinu komentara: "Ovako zamišljam pakao"

Ipak, postoji nekoliko stvari koje treba ispuniti da biste došli do ovog novca:

Novac obavezno mora da bude namijenjen za kupovinu ili renoviranje kuće, a da biste ispunili uslove, morate se nastaniti u opštini na Sardiniji sa manje od tri hiljade stanovnika i onda vam na račun liježe tačno 15.000 eura (oko 30.000 KM).

Ukupno je za ovaj projekt opredjeljeno oko 46,5 miliona eura, što će biti dovoljno za najmanje 3.000 domaćinstava, piše Bizlife.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije