Deset stvari zbog kojih se NIKADA i NIKOME ne trebate ispričavati

Radiosarajevo.ba
Deset stvari zbog kojih se NIKADA i NIKOME ne trebate ispričavati
Ispričati se kada pogriješite ili kada zaboravite rođendan prijatelja su normalne stvari, no mnogi od nas to čine puno češće nego što je potrebno. Ovo je deset životnih situacija u kojima se nikada ne biste trebali ispričavati.

1. Na stepenu svog obrazovanja. To je isključivo vaš izbor i vaša stvar, piše Zadovoljna.hr.

2. Za svoje političke i vjerske stavove. Svako od nas ima pravo na svoje mišljenje i vjerovanja.

3. Kada napravite dobar posao, ili osvojite prvo mjesto u nekom takmičenju. Drugim riječima, nikada se ne ispričavajte zbog vlastitog uspjeha.

4. Za tuđe postupke. Bilo da se radi o članu obitelji, prijatelju ili kolegi, svako je odgovoran za svoje ponašanje.

5. Za svoj izgled. isto vrijedi i za stil odijevanja, način šminkanja ili pak omiljenu boju kose. Vaš izgled, vaša stvar.

6. Kada želite malo biti sami. Razumljivo i potrebno, ali nikako sebično.

7. Kada se ne slažete s nečijim mišljenjem. Isticanje svog stava i načina razmišljanja, ideala i vrijednosti na pristojan i neuvredljiv način nije pogrešno.

8. Za svoje prioritete. Ako je vam je nešto bitno, to znači da je doista prioritetno. Bez obzira što drugima nije i bez obzira što ne razumiju vaš odabir.

9. Ako ne znate odgovor. Čovjek uči dok je živ i nitko nije toliko pametan da zna odgovore na sva pitanja. Priznati da ne znaš je snažno i hrabro.

10. Kada plačete ili kada vam se plače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak