Dan za pamćenje u Banjoj Luci: Na Kastelu održane Viteške igre, na Vrbasu građani pecali poklone

0
Promotivni tekst

Kastel je oduvijek bilo mjesto po kojem je Banja Luka prepoznatljiva, a zabavna Bingo ekipa, u društvu duhovitog Enisa Bešlagića, na jedan dan, ovu historijsku tvrđavu učinila je centrom neobičnih igara – Viteških igara.

Tako su slučajni posjetioci, ni krivi ni dužni, postali neobični vitezovi, pa su svoje viteške vještine odmjeravali u igrama mudrosti i dovitljivosti.

Pravdu je naravno dijelio Enis, ali ne samo pravdu već i poklone iz Binga za najuspješnije i manje uspješne “takmičare”.

Tvrđava Kastel nije jedino naše mjesto u Banjoj Luci. Još od nesretnog zemljotresa 1979. postoji mjesto gdje se Banjalučani najčešće nalaze – Krivi sat.

Spontano, čini nam se, organizovao je Enis zanimljiv kviz upravo tu kod Krivog sata, pa su svi oni s tačnim odgovorom na pitanje koje vrijeme pokazuje Krivi sat imali priliku da učestvuju u igri izbora. Da li se zadovoljiti nagradom koja je ponuđena ili ići dalje na neviđeno i možda dobiti više, a možda i manje. Bilo je tu zanimljivih odabira, ali još više zanimljivijih reakcija, emocija, zagrljaja i smijeha.

A šta tek reći o vožnji prepoznatljivim simbolom Banja Luke – čuvenim dajakom i “ribarenju” na Vrbasu. Po vlastitom priznanju prisutnih, pojedini građani Banja Luke nikad brže i lakše nisu “upecali” vrjednije i potrebnije poklone.

Međutim, svaka Enisova posjeta Banjoj Luci obilježena je posjetom jednom posebnom mjestu. Naime, prilično emotivan Enis je posjetio Roditeljsku kuću udruženja Iskra gdje je uručio Bingo donaciju od 30.000 KM za djecu oboljelu od malignih oboljenja, ali i igračke i druge potrepštine koje će olakšati boravak djeci i roditeljima u kući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak