Da li je ovo posao iz snova? Nude više od 22.000 KM za spavanje

0
Radiosarajevo.ba
Da li je ovo posao iz snova? Nude više od 22.000 KM za spavanje

Kompanija Bensons for Beds nudi posao za ulogu Chief Sleep Officera (CSO), odnsno traži osobu koja bi zarađivala – spavanjem.

Ovo zaista zvuči kao posao iz snova, a osoba koja bude izabrana dobit će 10.000 funti (oko 22,6 hiljada KM) za šest mjeseci zaposlenja na pola radnog vremena koje pokriva 874 sata obuke, spavanja i besplatnog šopinga.

"Sretni kandidat će moći testirati do jednog madrac svake dvije sedmice, četiri jastuka mjesečno i jedan krevetni okvir svakih šest sedmica", pojasnila je Carrie Westwell, voditeljica odjela za ljudske resurse u ovoj britanskoj kompaniji.

Herojski čin učenika: Jedini skočio u vodu i spasio prijatelja koji se utapao

"To je savršena uloga za svakoga ko želi nadopuniti svoj postojeći prihod ili želi istražiti industriju kreveta prije nego što se odluči na veliki korak i promjenu karijere", dodala je.

Istraživanje kompanije Bensons for Beds također je otkrilo da je 28 posto Britanaca zaspalo na poslu kada to nije trebalo, a glavni razlozi za to bili su dosada (33 posto), nisu se osjećali dobro (30 posto) i pretopla prostorija (24 posto), javlja poslovni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak