Automobil oštećen uslijed dječje nepažnje, neočekivani odgovor majke ostavio bez riječi

1
Radiosarajevo.ba
Automobil oštećen uslijed dječje nepažnje, neočekivani odgovor majke ostavio bez riječi

Nesreće se događaju, a djeca ih često nenamjerno uzrokuju kada se pretjerano uzbude i naprave pogreške. Neke od njih, međutim, mogu biti skupe i potencijalno neugodne za roditelje ako se ošteti tuđa imovina.

Jedna se osoba našla u ovoj nevolji kada je navodno bila na 'žrtva' dječjeg entuzijazma dok je bila na školskom parkingu.

Žena je bila u svom vozilu na školskom parkirkingu, a uz njih je bio još jedan automobil - oba su bila pravilno postavljena unutar oznaka i ne preblizu jedno drugom. Vozačica jednog od automobila tvrdila je da je primijetila dijete u zadnjem dijelu drugog auta kako se "zeza", ali stvari su malo izmakle kontroli kada je dijete otvorilo vrata automobila.

Spektakl u Rijadu:Usyk tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču

Obratila se Mumsnetu kako bi podijelila svoju priču: "Dijete pozadi u susjednom autu malo je skakutao okolo, a onda je otvorio vrata auta i napravio veliku udubinu na bočnoj strani mog auta", napisala je.

Očekujući izvinjenje od majke djeteta, bila je šokirana kada je ona odbila prihvatiti krivnju: "Mama djeteta je rekla da je to bio samo nesretan slučaj, a ja bih trebala tražiti svoje osiguranje - ona ne bi. Nije mi htjela dati njene podatke o osiguranju jer je rekla da to neće biti pokriveno jer je automobil stajao i nije bila krivnja vozača (sumnjam da bi mogla biti u pravu)", nastavila je.

Objašnjavajući da ima "lijep automobil", vlasnica oštećenog vozila rekla je da je oštećenje veliko i da će popravak koštati puno. Pitala je ostale korisnike stranice treba li mama iz svog džepa platiti nastalu štetu, unatoč njezinom inzistiranju da ona nije kriva.

Žena ostala bez vozila: Prodavači "ugasili" automobil zbog kašnjenja s plaćanjem rate

Većina je vozačici savjetovala da odmah kontaktira osiguravajuću firmu: "Nazovite svoju osiguravajuću firmu i dajte im njenu registraciju pa neka riješe stvar", savjetovao je jedan. Drugi je dodao: "Ona je apsolutno smiješna. Njen je sin otvorio vrata i oštetio vaš automobil. Ona je kriva! Trebaju vam njeni podaci o osiguranju."

Treći se složio: "Apsolutno bi trebala platiti štetu. Na njoj je hoće li to ići kroz njeno osiguranje ili ne. Ako to ne prihvati, nazvao bih vaše osiguranje, objasnio što se dogodilo i dao im broj njene registarske tablice. Neka oni to riješe", prenosi Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak