Šta se to dešava sa Facebookom? Mnogi korisnici zabrinuti

0
Radiosarajevo.ba
Šta se to dešava sa Facebookom? Mnogi korisnici zabrinuti

Mnogi korisnici prijavili su da im se nakon posljednjeg ažuriranja društvene mreže Facebook pojavila crna ikona, koja je inače plavo-bijela.

Meta se nije oglasila, ali mnogi se na društvenim mrežama pitaju što se dešava s Facebookom. Korisnici Apple uređaja, koji koriste iOS, rekli su da im se nakon najnovijeg softverskog ažuriranja pojavila nova Facebook ikona, koja više nije plavo-bijela već crna s plavim slovom 'f'.

Problem na Facebooku

Dnevnik Radija Sarajevo | Huskić: NUB nastavlja rad sa herojima koji su mjesecima radili bez plate

Iako se čini da nije riječ o namjernoj promjeni loga, već o bugu koji je pratio ažuriranje. Mnogi korisnici društvenih mreža smatraju da se radi o grešci u implementaciji tamnog načina prikaza, koja je utjecala na izgled loga. S druge strane, neki su zabrinuti da bi ovo mogao biti pokazatelj većih problema s aplikacijom, što bi moglo utjecati na njen rad.

"Ažurirao sam iOS i Facebook, a onda je logo pocrnio. Mislio sam da sam poludio ili da mi se pokvario ekran.", napisao je jedan korisnik na Redditu.

Firma Meta, koja je vlasnik Facebooka, još uvijek nije objavila službeno priopćenje o ovom problemu, dok neki korisnici tvrde da se stari logo može vratiti deinstalacijom i ponovnom instalacijom aplikacije. Međutim, ovo rješenje nije djelotvorno na svim uređajima jer su brojni korisnici izvijestili da im to nije uspjelo.

Crna ikona samo je posljednji u nizu problema s Facebook aplikacijom, dok korisnici već dulje vrijeme prijavljuju poteškoće s obavijestima i prikazom sadržaja na naslovnici. Svi s nestrpljenjem čekaju da se Meta oglasi o ovim problemima, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak