Radiosarajevo.ba u Louvreu: Samsung Unpacked 2024 - novi Galaxy uređaji oduševljavaju!

0
Radiosarajevo.ba

U raskošnom okruženju muzeja Louvre u Parizu, Samsung je danas, 10. jula, predstavio svoje najnovije tehnološke inovacije. Ekipa portala Radiosarajevo.ba imala je priliku da prisustvuje događaju „Samsung Unpacked 2024“ te među prvima isproba nove uređaje.

Uz sjaj svjetala i oduševljenje publike, predstavljeni su Samsung Galaxy Z Fold 6, Samsung Galaxy Z Flip 6, Galaxy Watch7 i Ultra, Galaxy Buds3 pro i Galaxy Ring.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Najnoviji savitljivi pametni telefon nudi veći i bolji ekran. Fold 6 ima 7,6-inčni glavni ekran s većom rezolucijom i poboljšanom osjetljivošću na dodir. Vanjski ekran je također veći, sada s 6,2 inča.

Poboljšane performanse i inovativne kamere su očekivane tako da novu generaciju pokreće najnoviji Snapdragon 8 Gen 2 procesor, koji nudi značajan porast performansi u odnosu na Snapdragon 8 Gen 1 u Fold 5 modelu. Ima glavnu kameru od 50 MP, 12MP ultraširokokutnu kameru i 10MP telefoto. Sve kamere su poboljšane u odnosu na Fold 5, s boljim performansama u slabom osvjetljenju i tačnijim bojama. Izrađen je od čvršćeg okvira i poboljšanog mehanizma savijanja, što ga čini otpornijim na oštećenja.

Novi Galaxy Z Fold6 ne samo da omogućava stvaranje sadržaja, već i nove načine uživanja u njima. Uređaj donosi unaprijeđeno iskustvo igranja u pokretu, zahvaljujući snažnom čipsetu i 1,6x većoj rashadnoj komori, koja omogućava duže uživanje u igrama, bez gubitka performansi. Tehnologija Ray Tracing omogućava živopisan grafički prikaz na ekranu dijagonale 7,6 inča[i] koji nudi poboljšanu svjetlinu do 2,600nita, za uranjajuće gaming iskustvo.

S Pen podrška: Fold 6 sada podržava S Pen, što ga čini idealnim za crtanje, bilježenje i uređivanje dokumenata.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Samsung Galaxy Z Fold 6

Samsung Galaxy Z Flip 6

Kompaktniji savitljivi telefon nudi stilski dizajn i poboljšanu izdržljivost. Ovaj telefon je savršen za one koji žele uređaj koji se može lako nositi u džepu. Flip 6 ima 3.4-inch Super AMOLED FlexWindow vanjski ekran koji omogućuje da brzo vidite obavijesti, poruke i pozive bez otvaranja telefona.

Novi 50-megapikselni široki i 12-megapikselni ultraširoki senzor donose unaprijeđeno iskustvo snimanja sa jasnim i oštrim detaljima slike. Novi 50-megapikselni senzor podržava dvostruki zum za snimke bez šuma, kao i AI zoom za napredno iskustvo snimanja sa uvećanjem do 10x.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Samsung Galaxy Z Flip 6

Nova generacija je izrađena od čvršćeg okvira i poboljšanog mehanizma savijanja, što ga čini otpornijim na oštećenja. Također, Flip 6 nudi novi Flex način koji omogućuje da ga koristite kao slobodno stojeći uređaj. To je idealno za video pozive, gledanje filmova i serija te snimanje fotografija i videozapisa.

Svi učesnici Olimpijskih igara koje će se održati ovog ljeta u Parizu, njih više od 15.000, dobit će Samsung Galaxy Flip6 - Limited Olympic Edition na poklon od kompanije Samsung koja je ujedno i sponzor najvećeg sportskog takmičenja na svijetu. 

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Samsung Galaxy Flip6 - Limited Olympic Edition

Galaxy Watch Ultra

Dizajniran na osnovu naprednih mogućnosti praćenja zdravlja, kao i snažnog hardvera Galaxy Watch7, novi Galaxy Watch Ultra, najnoviji i najsnažniji dodatak porodici Galaxy Watch uređaja, otvara unaprijeđena fitness iskustva za novi nivo sportskih dostignuća. Uređaj prati nasljeđe kružnog dizajna Galaxy Watch, s novim „jastučastim“ dizajnom koji dodatno daje na robusnosti i vizuelnom utisku uređaja. Istovremeno, sistem dinamičkih dugmadi i kruna sata inspirišu korisnike da budu najbolja verzija sebe, naglašeno je tokom prezentacije.

Premium mogućnosti praćene su konstrukcijom za ekstremnu izdržljivost i prate korisnike koji pomjeraju svoje granice, sa kućištem od titanijuma 4. stepena tvrdoće i hidroizolacijom od 10 ATM. Treba dodati i da Galaxy Watch Ultra radi na širem rasponu nadmorskih visina, od 500 metara dubine, do 9000 metara visine, za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u okeanu, ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjima.

Uređaj može pratiti višeslojne aktivnosti, poput triatlona, u kojem prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, pomoću nove pločice za mjerenje više sportova. Dodatno, novi funkcionalni prag snage (Functional Threshold Power) za biciklizam precizno mjeri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minuta, pomoću FTP metrike koju pokreće AI, čime će strastveni biciklisti otkriti svoj jedinstveni potencijal. Galaxy Watch Ultra također nudi naprednu personalizovanu zonu brzine otkucaja srca, tako da svaki korisnik može da prilagodi intenzitet vježbe, na osnovu sopstvenih fizičkih mogućnosti.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Samsung Electronics predstavio nove uređaje

Novost je i Quick Button, sa kojim je moguće trenutno pokrenuti i kontrolisati vježbe, i mapirati druge karakteristike koje odgovaraju trenutnim potrebama. Dodatno, moguće je aktivirati sirenu za hitne slučajeve. Nakon vježbanja, uređaj prikazuje statistiku na prvi pogled, sa namjenskim brojčanicima za Galaxy Watch Ultra, koji se automatski može prebaciti u noćni način rada, za najbolju čitljivost u mraku. Pored toga, sa maksimalnom osvijetljenošću od 3000 nita, Galaxy Watch također garantuje čitljivost, čak i na direkntoj svjetlosti. Bezbrižnost dugotrajnih avantura Galaxy Watch osigurava s najdužom autonomijom baterije u Galaxy Watch porodici, nudeći do 100 sati u načinu štednje energije, odnosno 48 sati u načinu uštede energije pri vježbanju.

Galaxy Watch Ultra dostupan je isključivo s kućištem razmjera 47 milimetara, a korisnici će moći da biraju između titanijum sive, titanijum bijele ili titanijum srebrne boje.

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra prvi su Android pametni satovi koje pokreće Wear OS 5, najmoćnije izdanje Wear OS-a dosad. Novi operativni sistem nudi napredne performanse i energetsku efikasnost, tako da korisnici mogu uživati u besprijekornoj i fluidnoj interakciji, i na taj način duže koristiti svoj Galaxy Watch. Osim toga, mogu maksimalno iskoristiti svoje iskustvo nosivog uređaja, s pristupom mnogim popularnim aplikacijama direktno sa vašeg zgloba, uključujući Galaxy usluge, Google aplikacije, kao i omiljene aplikacije trećih strana.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Samsung Galaxy Watch

Galaxy Watch7

Galaxy Watch7 dizajniran je s ciljem pomoći korisniku, u sticanju cjelokupnog razumijevanja sebe. Uređaj podržava korisnike da kreiraju zdravije dane, sa više načina za podršku svakodnevnom zdravlju. Omogućava detaljno praćenje više od 100 vježbi, i izgradnju rutina kombinovanjem različitih vježbi s Workout Routine, kako bi postigli svoje ciljeve. Sa funkcijom Race, mogu da uporede trenutne i prošle performanse vježbanja u realnom vremenu, a to pomaže u praćenju napretka i održavanju motivacije. Dodatno, Body Composition nudi detaljan „snimak“ tijela i kondicije, za sveobuhvatno razumijevanje tijela.

Pokreće ga najmoćniji čip u porodici Galaxy Watch uređaja, po prvi put koristi procesor izrađen u 3-nanometarskoj tehnologiji, Galaxy Watch7 nudi besprijekorno iskustvo s triput bržom središnjom procesorskom jedinicom i 30% poboljšanom energetskom efikasnosnošću aplikacijskog procesora. Dodatno, Galaxy Watch7 je prvi Galaxy smartwatch s dvo-frekvencijskim GPS sistemom, čime omogućava preciznije praćenje lokacije korisnika , čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

Galaxy Buds 3 Pro

Najnovije bežične slušalice nude superioran zvuk, aktivno ukidanje buke i poboljšano prilagođavanje ušima. Imali smo priliku isprobati ih i moramo reći da su zvuk i ANC zaista nevjerovatni. Savršene su za slušanje muzike, podcasta i audio knjiga. Također, uz pomoć umjetne inteligencije omogućeno je i simultano prevođenje (auto translate) na 16 jezika, dok se do kraja godine očekuje dodatnih 20.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Samsung Galaxy Buds3 Pro

Galaxy Ring

Pametni prsten nudi nove načine interakcije s pametnim telefonom i dodacima. Još uvijek je u ranoj fazi razvoja, ali ima potencijal promijeniti način na koji komuniciramo s našim uređajima.
Važno je i napomenuti da Galaxy Ring trenutno nije dostupan za naše tržište, kao ni za zemlje Balkana.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Samsung Galaxy Ring

Nova Galaxy Buds3 serija, uz omogućavanje vrhunskog audio iskustva, dizajnirana je i da učini više sa manje, za ljude i planetu. Galaxy Buds3 i Buds3 Pro imaju nekoliko komponenti u svom ležištu, kao i u samim slušalicama, u čijoj izradi je korištena reciklirana plastika dobijena iz odbačenih ribarskih mreža ili bačvi za vodu. Sve Galaxy Buds3 slušalice pakovane su u kutije napravljene od 100 % recikliranog papira.

Samsung Unpacked 2024 bio je impresivan događaj koji je predstavio niz inovativnih i uzbudljivih uređaja. Novi Galaxy Z Fold 6 i Z Flip 6 podižu granice savitljivih pametnih telefona, dok Galaxy Buds 3 Pro i Galaxy Ring nude nove načine interakcije s tehnologijom. Kako je sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba u narednim danima će imati priliku da testira nove Samsung uređaje, a naša iskustva ćete imati priliku da pogledate na portalu u vidu detaljne analize njihovih performansi i generalnog utiska korisničkog iskustva.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: TM Roh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak