Nova riječ tehnologije: Predstavljen Samsung Galaxy Ring

0
Radiosarajevo.ba
Nova riječ tehnologije: Predstavljen Samsung Galaxy Ring
Foto: Samsung / Samsung Galaxy Ring

Samsung je prošlog mjeseca na svom prvom Galaxy Unpackedu za ovu godinu nakratko spomenuo Galaxy Ring, a sada dobijamo više informacija o njemu. Ustvari, Samsung je zvanično predstavio ovaj uređaj.

Čini se da Samsung ima velike planove sa Galaxy Ringom, a on stiže u američkim veličinama od pet do 13, odnosno u veličinama od S do XL. Galaxy Ring stiže s konkavnim oblikom koji se sužava u sredini i dostupan će biti u tri boje – keramički crnoj, platinasto srebrnoj i zlatnoj.

Kada je riječ o funkcijama, Galaxy Ring posjeduje mnogo funkcija vezanih za zdravlje korisnika. Tako su tu praćenje otkucaja srca, brzine disanja, sna i noćnog kretanja, a iz južnokorejske kompanije navode da Galaxy Ring čak može otkriti rane znakove apneje u snu.

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Pored toga, Galaxy Ring izračunava korisnikovu vitalnost i to na osnovu kombinacije dnevne aktivnosti, sna, otkucaja srca u mirovanju itd. Iz Samsunga navode da Galaxy Ring stiže kao vjerni pratilac Galaxy Watchu, koji omogućava još kvalitetnije praćenje zdravlja i aktivnosti 24 sata na dan, sedam dana u sedmici.

Naravno, Galaxy Ring se povezuje s telefonom putem aplikacije Galaxy Health, a putem nje će korisnici imati mogućnost postavljanja raznih ciljeva koje će Galaxy Ring pratiti, te onda korisniku dati i povratne informacije putem Booster kartica koje će biti dostupne u Galaxy Health aplikaciji.

Kada govorimo o povezivanju, Galaxy Ring će biti kompatibilan isključivo sa Galaxy telefonima s planovima da se u budućnosti korištenje proširi i na druge Android uređaje.

Samsung nije otkrio detalje o cijenama i dostupnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije