Samsung "potvrdio" prvi detalj o Galaxy S25 seriji

0
Radiosarajevo.ba
Samsung "potvrdio" prvi detalj o Galaxy S25 seriji
Foto: EPA - EFE / Samsung Galaxy S24 / Ilustracija

U ovom trenutku Samsungova Galaxy S24 serija telefona koristi prvu generaciju Gemini Nano AI model prve generacije, koji je kreirao Google.

Međutim, nove informacije ukazuju na to da će Galaxy S25 serija, koja se očekuje početkom 2025. godine, koristiti još uvijek nenajavljeni Gemini Nano 2 model vještačke inteligencije.

Vijesti potiču s južnokorejskog sajta Daum Herald Economy, koji je nedavno uradio intervju s Cho Cheol-minom – izvršnim direktorom Samsung Electronics System LSI divizije.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Izvještaj sugeriše da će partnerstvo između dva giganta uključivati narednu verziju Google jezičkog modela – Gemini Nano 2 – koji će pokretati AI funkcije na S25 seriji.

Nema konkretnih detalja o tome kako će Gemini Nano 2 biti poboljšan u odnosu na prethodnika, ali se očekuju poboljšanja u segmentu prepoznavanja glasa i obrade slike.

Do objave Galaxy S25 serije ima još dosta, tako da nas očekuju mjeseci glasina i predviđanja onoga što bi Gemini Nano 2 mogao da donese.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije