Otkriveni detalji za novi Samsung Galaxy Z Flip 6: Ovo će biti najveća promjena?

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveni detalji za novi Samsung Galaxy Z Flip 6: Ovo će biti najveća promjena?

Sljedeća generacija Samsungovih preklopnih telefona trebala bi biti predstavljena krajem jula, barem ako je vjerovati sve učestalijim glasinama i informacija.

Najnovije "curenje" pojavilo se na X platformi, u kojem tipster donosi detalje o modelu Galaxy Z Flip 6. Prema njegovim saznanjima, vanjski ekran, koji je na Galaxy Flip 5 modelu primjetno narastao u odnosu na Flip 4, u šestom izdanju će biti još veći.

Navodno će umjesto 3,4 inča, koliko nudi Flip 5, nasljednik bi ga trebao razvući na 3,9 inča. Unutrašnji ekran bi u rasklopljenom stanju trebao imati dijagonalu od 6,7 inča, a trebao bi imati i Gorilla Glass Armor zaštitni sloj. Kad je preklopni ekran pitanju, spominje se još i novi preklopni mehanizam.

Oglasila se policija u vezi filmske pljačke u Banjoj Luci: 'Saznanja pokazuju da su oni još u BiH'

Od ostalih detalja, izvjesno je da će za pogonska mašina biti Snapdragon 8 Gen 3, dok bi količina RAM-a mogla narasti na maksimalno 12 GB.

Kad su kamere u pitanju, primarni senzor bi trebao raspolagati s 50 MP, uz dodatak ultraširokokutne 12 MP kamere.

Ovo je deset najprodavanijih telefona prošle godine, prvih sedam mjesta pripada jednom gigantu

Baterija bi trebala imati kapacitet od 4,000 mAh, što je osjetni napredak u odnosu na 3,700, s koliko raspolaže Flip 5. Skladno s novom strategijom Samsunga, za očekivati je i sedam godina softverskih nadogradnji.

Od ostalih detalja, svakako treba očekivati AI mogućnosti predstavljen na Galaxy S24 seriji, javlja mob.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak