Apple predstavlja novi iPhone: Pogledajte među prvima kako će izgledati serija 16

1
Radiosarajevo.ba
Apple predstavlja novi iPhone: Pogledajte među prvima kako će izgledati serija 16

Američki proizvođač u sklopu virtualne prezentacije 'It's Glowtime' predstavlja novu liniju iPhone 16, kao i niz usputnih noviteta, uključujući najnoviji Apple Watch.

Apple, najpoznatiji američki proizvođač smartfona i računara službeno predstavlja nove mobilne uređaje za sezonu 2024.-2025. Na čelu s najnovijim iPhoneima iz serije 16, kalifornijska kompanija u sklopu događaja 'It's Glowtime' premijerno prikazuje nove smartfone i pametne satove.

Tim Cook započeo priču o novom Apple Watchu. Kompanija slavi 10. godišnjici od kada je Apple Watch predstavljen u septembru 2014. Apple Watch 10 tanji je prethodnih verzija, uz povećanu dijagonalu ekrana.

Hladno pa totalni obrt: Meteorolog otkrio kakvo nas očekuje miholjsko ljeto

Umjesto modela od 41 mm i 45 mm, imamo opcije od 45 mm i 49 mm. Veličina se povećala smanjenjem okvira i povećanjem samog kućišta, a skok od 4 mm je vidljivo, ali ne i enormno povećanje.

Osim povećanja veličine i tanjeg dizajna, ažurirani modeli izgledaju poput trenutnih modela Apple Watcha bez radikalnih promjena. Apple je ažurirao OLED zaslon kako bi bio energetski učinkovitiji, a s većim kućištem može se povećati i veličina baterije, što dovodi do boljeg trajanja baterije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak